Lilac Natural Cosmetics
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Hydrolat z oczaru wirginskiego

22,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 22,00 zł
(0)
W KOSZYKU :)
DODAJ DO KOSZYKA
Wysyłka: 1-6 dni roboczych
 
 
 HYDROLAT Z OCZARU WIRGINIJSKIEGO – SUROWIEC KOSMETYCZNY
 
Pojemność: 100 ml
 
INCI: Hamamelis Virginiana Leaf Water, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
 
Kraj pochodzenia: UE.
 
OPIS PRODUKTU
 
Hydrolat z oczaru wirginijskiego to surowiec kosmetyczny otrzymywany w procesie destylacji części rośliny oczaru wirginijskiego. Stanowi popularny składnik receptur kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji różnych typów skóry, szczególnie cery mieszanej, tłustej oraz naczynkowej.
 
Produkt może być wykorzystywany jako składnik kosmetyków wykonywanych samodzielnie (DIY) lub jako baza wodna do formulacji kosmetycznych.
 
ZASTOSOWANIE W KOSMETYCE
 
• składnik toników i mgiełek kosmetycznych, • dodatek do maseczek, kremów i lotionów, • faza wodna w recepturach kosmetycznych, • składnik produktów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej i naczynkowej, • dodatek do kosmetyków DIY.
 
CECHY PRODUKTU
 
• surowiec kosmetyczny,
• wodna postać składnika roślinnego,
• odpowiedni do formulacji kosmetycznych,
• łatwy do zastosowania w recepturach DIY,
• może być stosowany jako składnik kosmetyków pielęgnacyjnych.
 
SPOSÓB UŻYCIA
 
Stosować zgodnie z przeznaczeniem jako składnik receptur kosmetycznych. Przed zastosowaniem w gotowym produkcie należy przeprowadzić ocenę kompatybilności składników oraz wykonać próbę aplikacyjną.
 
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i zacienionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
 
OSTRZEŻENIA GPSR
 
• Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego. • Surowiec kosmetyczny. • Nie spożywać. • Chronić przed dziećmi. • Unikać kontaktu z oczami. • W przypadku wystąpienia podrażnienia przerwać stosowanie. • Produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia ani zapobiegania chorobom. • Stosować zgodnie z przeznaczeniem.
 
Informacje zawarte w opisie dotyczą właściwości surowca kosmetycznego i jego typowych zastosowań w formulacjach kosmetycznych.
Termin przydatności oraz nr serii na etykiecie  produktu 
 
Twoja ocena


Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.